;
Łosoś glazurowany z zielonym groszkiem i marchewką
lub
Śledź z cebulką podawany na ziołowej grzance
Borowikowa z makaronem i kwaśną śmietaną
lub
Rubinowy barszcz z uszkami
Filet z karpia w złocistej panierce, puree ziemniaczane, kapusta zasmażana
lub
Filet z dorsza serwowany na ziemniaczanym puree w towarzystwie kiszonej kapusty zasmażanej
Deser
Makówki z bakaliami i wiórkami kokosowymi
lub
Piernik z bakaliami i sosem waniliowym
Napoje:
Woda mineralna niegazowana z cytryną
Kieliszek wina białego lub czerwonego
Kompot z suszu
lub
Rubinowy barszcz z uszkami
Dania główne:
Filet z karpia w złocistej panierce
Łosoś glazurowany
Dorsz w sosie śmietanowym
Puree ziemniaczane
Kapusta zasmażana z grzybami
Duet pierogów okraszonych złocistą cebulką
Desery:
Makówki z bakaliami i wiórkami kokosowymi, piernik z powidłami, szarlotka z cynamonem
Woda mineralna niegazowana z cytryną
Kieliszek wina białego lub czerwonego
Kompot z suszu
OPCJONALNIE DO KAŻDEJ PROPOZYCJI MOŻLIWOŚĆ ZAMÓWIENIA ZIMNEJ PŁYTY;
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Śledź w śmietanie z natką pietruszki
Ryba w sosie greckim
Jajka w sosie tatarskim
Sałatka z marynowanym śledziem
Galaretka z dorsza z marchewką
Pasztet warzywny z żurawiną
Pieczywo w trzech odsłonach
Masło
cena 55 zł / osobę